Kuyruk sokumu ağrısı hastaları günlük hayatta çok fazla rahatsız eden durumlardan biridir. İlaç tedavisine yanıtsız durumlarda blok uygulanabilir.
İşlem ameliyathanede, steril koşullarda ve görüntüleme altında uygulanır. Hastaya damar yolundan sedasyon için anestezik ve ağrı kesici ilaçlar verilir. İşlem bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur, böylelikle herhangi bir acı ve ağrı hissedilmez. RF iğnesi ile kaudal epidural alana girildikten sonra sinirlere zarer vermeyen pulse radyofrekans uygulanıp steroid ile hazırlanan solüsyon yavaş olarak verilir. Aynı seansta görüntüleme altında kuyruk sokumu kemiğinin altında yer alan impar gangiyona RF iğnesi ile girilip radyofrekans uygulandıktan sonra steroid ile hazırlanan solüsyon verilerek impar blok yapılır.
İşlemden önce yaklaşık 4 saat aç kalınması yeterlidir. Devamlı kullanılan tansiyon hapı, kalp ilacı gibi ilaçlar az suyla alınmalıdır. Kan sulandırıcı ilaçlar 5-7 gün önceden kesilmelidir.
İşlem sonrası 1- 2 saat istirahat etmeniz gerekir. Enjeksiyondan sonra kuyruk sokumunda ağrı ve bacakta geçici bir uyuşma ve ağrı olabilir. Ağrı şikayetiniz genel olarak işlemden 3-4 gün içinde azalmaya başlar ve 7-10 gün sonra tama yakın azalmış olması gerekir.
Girişim sonrası 2-3 gün istirahat önerilir.
Epidural steroid enjeksiyonu yapılan hastalar içerisinde 40-60 bin hastada bir sıklıkta enfeksiyon görülme ihtimali mevcuttur. Bu nedenle uygulamalar ameliyathanede mutlak steril koşullarda gerçekleştirilerek bu olasılık en düşük düzeye çekilir.
Sinir hasarı da çok nadir görülen bir durumdur. Özellikle sinir hasarı ciddi bir yan etki olduğundan dolayı riski en aza indirmek için girişimin mutlak suretle görüntüleme altında yapılması gerekir.